Wereldkampioen Tanak ongedeerd na waanzinnige crash in Monte Carlo, auto klaar voor de schroot

Wereldkampioen Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) is spectaculair van de baan gegaan in de vierde chronoproef van de rally van Monte Carlo. De Est verloor aan hoge snelheid de controle over het stuur en ging meerdere keren overkop. Gelukkig konden Tänak en zijn corijder Martin Järveola daarna ongedeerd uit de heel beschadigde wagen stappen.

Zoals de procedure het voorschrijft, wordt bij een soortgelijke crash de bemanning uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Hyundai Motorsport bevestigde vrijdagnamiddag dat beiden het wel stellen maar uit voorzorg de nacht in het ziekenhuis zullen doorbrengen.

“Het allerbelangrijkste is dat Ott en Martin volledig in orde zijn. Daar ben ik bijzonder blij om”, zegt Andra Adamo, teammanager Hyundai Motorsport. “Onze prioriteit in dergelijke situaties is altijd in de eerste plaats de conditie van de bemanning. Het is gebruikelijk om na dergelijke incidenten een ziekenhuiscontrole uit te voeren. De resultaten waren heel duidelijk. Ott en Martin zullen de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Ook dat is een standaardprocedure. Hun wagen werd intussen naar het servicepark overgebracht.”

De wereldkampioen reed op het moment van de crash op de vierde plaats. De Brit Elfyn Evans (Toyota) leidt in de tussenstand met 3,4 seconden voorsprong op Thierry Neuville, teamgenoot van Tänak. De Fransman Sébastien Ogier (Toyota) is derde op 5,5 seconden.

Ott Tanak crashte spectaculair in Monte Carlo.
RV Ott Tanak crashte spectaculair in Monte Carlo.
Photo News