VIDEO. Alonso maakt stevige crash op training voor Indy 500: “Mijn fout”

Fernando Alonso maakte een crash in Indianapolis.
RV Fernando Alonso maakte een crash in Indianapolis.
Fernando Alonso heeft op training in Indianapolis een stevige crash gemaakt. De voormalige wereldkampioen Formule 1 rijdt komend weekend de 500 mijl van Indianapolis of kortweg de Indy 500. 

In één van de oefensessies op het ovalen circuit in de Verenigde Staten verloor Alonso de controle over zijn stuur. De Spanjaard tikte eerst de balustrade aan de buitenkant van het circuit aan om vervolgens naar beneden te duiken. De McLaren van Alonso schoof na een harde botsing weer naar de omheining bovenaan. Daar kwamen auto en rijder uiteindelijk tot stilstand. Alonso kon gelukkig ongedeerd uit zijn wagen stappen. De McLaren is er minder goed aan toe. 

“Het is mijn fout”, reageerde Alonso achteraf op Instagram. “Het was een vergissing van mij om de grip in bocht drie te onderschatten. Ik voel me schuldig voor het team en nu heb ik mijn lesje geleerd. Later vandaag of morgen komen we sterker terug”, aldus Alonso. 

De 37-jarige Spanjaard zoekt in Indianapolis de Triple Crown van de autosport. De 24 Uur van Le mans en de Grote Prijs van Monaco heeft hij al gewonnen. Nu rest hem enkel nog de Indy 500. Graham Hill is tot nu toe de enige in de geschiedenis die de Triple Crown realiseerde.

AP
AP
AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • valere vermeulen

    yep, duidelijk dat de downforce weg was.