Vandoorne dolenthousiast over nieuwe Formule E-bolide: de Gen2 EVO

Stoffel Vandoorne reageert enthousiast op de nieuwe Formule E-bolide.
TINO JACOBS Stoffel Vandoorne reageert enthousiast op de nieuwe Formule E-bolide.
De Formule E heeft de nieuwe bolide voorgesteld: de Gen2 EVO. De futuristische opvolger van de Gen2 heeft enkele ingrijpende vernieuwingen ondergaan. Alle teams uit de Formule E zullen met het model racen. Stoffel Vandoorne reageert op Twitter alvast enthousiast op het nieuwe speeltje.

De nieuwe wagen zal zijn intrede in de Formule E maken in het seizoen 2020/2021. De voornaamste veranderingen ten opzichte van de vorige bolide zijn het futuristische design en de hervormde voorvleugel. Bovendien beschikt de Gen2 EVO over een nieuwe vin op het dak.

FIA-voorzitter Jean Todt is in de wolken met het nieuwe ontwerp. “Het Formule E-kampioenschap is nog maar aan haar zesde seizoen toe, maar de technologische vooruitgang is al enorm groot. Ik ben erg tevreden dat de Gen2 zich verder ontwikkelt. De Gen2 EVO heeft een mooie, nieuwe look. Het is deze evolutie die ertoe bijdraagt dat de het kampioenschap steeds sterker en competitiever wordt.”

Alle teams uit de Formule E zullen met het model racen. Ze zijn wel vrij om elektrische aanpassingen te doen aan hun eigen wagen.

Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne reageerde via Twitter dolenthousiast op de nieuwe bolide. Hij lijkt niet te kunnen wachten om achter het stuur te kruipen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric Dens

    Zet die wagens eens ne keer op deftige circuits en de populariteit zal snel stijgen.

  • sylvain roobaert

    Na drie races staat onze Stoffel maar mooi op de eerste plaats in het klassement , elke keer het podium halen , dat loont door regelmaat . Nr 1 in de autosport van de toekomst . Fantastisch Stoffel