Topweekend voor autosport met Spa 400 als kers op de taart

De start van Spa 400
Letihon De start van Spa 400
Naast het wereldkampioenschap uithouding, waar Toyota de eerste zege van het seizoen wegkaapte, was er nog heel wat autosportactualiteit in binnen en buitenland dit weekend.

Starten we op het circuit van Francorchamps waar het trio Rik Renmans, Wim Meulders en John De Wilde de eerste editie van de Spa 400 op hun naam geschreven geschreven heeft. In hun Speedlover Porsche 991 hielden ze op de meet een dikke halve minuut over op de merkgenoten Despriet-Bouvy, terwijl nog een Porsche, het exemplaar van Verhoeven-Van Parijs-Vanneste als derde over de meet kwam. De snelste toerwagen was de Marc BMW M2 V8 van Vanbellingen-Qvick-Van Rompuy, die vierde algemeen werden. De Spa 400 krijgt zeker een vervolg aldus de organisatie en het Circuit van Francorchamps.

In de Europese F3 wonnen Callum Ilott, Lando Norris en Joel Eriksson de eerste wedstrijden. De Zweed Eriksson is leider in het kampioenschap. Mick Schumacher was bij de betere rookies en stond ook op het podium bij de nieuwkomers. Op diezelfde omloop van Silverstone won Pietro Fittipaldi (Lotus Charouz) de beide races in de World Series Formula V8 3.5.

Naast het WK Uithouding startte ook het EK Uithouding of de ELMS in Silverstone. De winst was voor het Britse team United Autosport, met Albuquerque-Owen-de Sadeleer. De tweede plek was voor het trio Rojas-Hirakawa-Roussel, voor de verrassende High Class Racing Dallara P217 van Andersen-Fjordbach.

In Bahrein waren de zeges in de F2 dan weer voor Artem Markelov en Charle Leclerc. De Fransman is leider in het kampioenschap.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels