Team Ferrari wint eerste manche Blancpain Endurance Series, diskwalificatie Lamborghini

PHOTO_NEWS
Het is uiteindelijk de Ferrari 458 van de Oostenrijker Norbert Siedler en de Rus Rinat Salikov die zondag in het Italiaanse Monza de zege in de eerste manche van de Blancpain Endurance Series toegewezen kreeg. Dat gebeurde nadat het team van de Lamborghini Huracan gediskwalificeerd werd. Bij de technische controle bleek de vulopening van de brandstoftank niet conform.

Oorspronkelijk domineerde het trio Jeroen Mul (Ned), Fabio Babini (Ita) en Andrew Palmer (GBr) in hun eerste wedstrijd met de Lamborghini Huracan. Rinaldi Racing Ferrari, met rijders Norbert Sielder (Oos) en Rinat Salikhov (Rus), eindigde op de tweede plaats en won de Pro-Am Cup. Onze landgenoot Vanthoor en zijn co-piloten Robin Frijns (Ned) en Jean-Karl Vernay (Fra) vervolledigen het podium op 51.795 seconden. Door de diskwalificatie van Lamborghini pakt Ferrari echter de zege.

Onze landgenoot Lauren Vanthoor schoof zo dus met de Nederlander Robin Frijns (Ned) en de Fransman Jean-Karl Vernay (Audi R8) van de derde naar de tweede stek op. Wolfgang Reip werd in een Nissan GT-R achtste, Maxime Soulet in een Bentley Continental dertiende. Frédéric Vervisch (Audi) finishte als 20e, Adrien de Leener (Ferrari) als 31e en Christian Kelders (BMW) als 44e.

Uitslag (58 deelnemers in totaal):
1. Ferrari 458
2. Audi R8 LMS (Laurens Vanthoor)
3. Ferrari 458
4. Bentley Continental
7. Nissan GT-R Nismo (Wolfgang Reip)
12. Bentley Continental (Maxime Soulet)
19. Audi R8 LMS (Frédéric Vervisch)
30. Ferrari 458 (Adrien de Leener)
43. BMW (Christian Kelders)