Stoffel Vandoorne stelt teleur in Marrakesh en valt opnieuw buiten WK-punten

Photo News
Antonio Félix Da Costa (DS Techeetah) heeft in het Marokkaanse Marrakesh de vijfde ePrix van het seizoen gewonnen. De 28-jarige Portugees startte op de pole en had op de finish 11.427 voor op de Duitser Maximilian Günther (BMW). De Fransman Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) werd derde op 12.034. Stoffel Vandoorne viel buiten de punten.


André Lotterer (Heuer Porsche) werd op 19.498 achtste, Jérôme d'Ambrosio (Mahindra), vorig jaar winnaar in Marrakesh, op 22.785 dertiende en Stoffel Vandoorne (Mercedes) op 25.969 vijftiende.

Vandoorne, na de eerste drie manches nog leider in het kampioenschap, eindigde voor de tweede keer op rij niet in de punten, en zakte in het klassement van de vierde naar de zesde stek. Lotterer is twaalfde, d'Ambrosio achttiende. Da Costa lost de Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Panasonic Jaguar), vandaag zesde, af als leider. Met 67 punten heeft hij elf punten voor op Evans. De Brit Alexander Sims is op 21 punten derde.
De volgende ePrix vindt zaterdag 4 april in de Italiaanse hoofdstad Rome plaats.

Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid grieten

  gerard wauters hij werd duidelijk te licht bevonden voor de F1 door alle teams en ik heb sterk mijn twijfels of hij het hier gaat redden.

 • gerard wauters

  vandaar dat hij mee aan kop staat in het klassement. Mannekes als je de sport niet kent of volgt licht je dan eerst eens in voordat je hier flauwe kul komt verkondigen. Trouwens John, hij is niet echt van rijke komaf, hij heeft zich zonder zichzelf in te kopen in de F gereden.

 • Jan Jansen

  Hij heeft in F1 al laten zien dat hij niet kan rijden!

 • John Collart

  Stoffel kan beter op een scooter gaan rijden. Nooit iets gedaan enkel door zijn rijkeluis familie ondersteunt. Die Kerel moet een andere job kiezen want hij kan niet rijden met zo een wagens.

 • gerard wauters

  Stoffel rijdt een goed seizoen. En als je ziet hoeveel verschillende winnaars en podiums er al geweest zijn dan weet je dat er veel kanshebbers zijn.