Stoffel Vandoorne start Europese campagne in Barcelona

BELGA
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne begint vrijdag aan zijn Europese campagne in de GP2-klasse van de autosport. Met een voorlopige derde plaats in de stand, na de openingsmanche in Bahrein, gaat de Belg in het Spaanse Barcelona van start.

Vandoorne gooide hoge ogen in Sakhir door de eerste reeks te winnen, vooraleer hij in de tweede het slachtoffer werd van een aanrijding. In het verleden presteerde Vandoorne al sterk op het circuit van Barcelona. "Maar ik heb er nooit eerder in een GP2-bolide gereden", verduidelijkt de West-Vlaming. "Het heeft wel geen effect op mijn zelfvertrouwen."

Constant blijven
Vandoorne weet wat zijn werkpunten zijn. "De banden mogen dan geen problemen opleveren bij de kwalificaties, maar in de race zelf, waar ik nog wat ervaring mis, ligt dat anders. Gelukkig zal ik die banden meer en meer onder controle krijgen naargelang ik meer kilometers afwerk." Toch wil Vandoorne ook zijn eerdere aanpak trouw blijven. "Ik moet constant blijven. In elke manche punten pakken, dat blijft mijn motto."

F1
De jonge West-Vlaming kijkt ook bijzonder uit naar begin volgende week. "Ik zal dan de McLaren F1-bolide mogen besturen in Barcelona. Dat moest normaal al in Bahrein gebeuren, maar dat werd toen geannuleerd. Het wordt mijn eerste keer achter het stuur van een F1-wagen."