Spectaculaire beelden: zware crash overschaduwt slot van Daytona 500

USA TODAY Sports
Racepiloot Ryan Newman is ernstig gewond geraakt bij een zware crash in het slot van de Daytona 500. De Amerikaan, die op weg was naar de zege, is niet in levensgevaar. Spectaculaire beelden.

Tijdens de laatste ronde leek de 42-jarige Newman in zijn Ford Mustang op weg naar de zege tot hij langs achter werd aangetikt door concurrent Ryan Blaney. Daardoor verloor Newman de controle over het stuur en belandde tegen de omringende muur, waarna hij verschillende keren over kop ging en vol in de flank werd geramd door de wagen van Corey Lajoie. De brandende bolide van Newman schoof vervolgens naar het midden van het ovaal, waar de hulpdiensten meteen toesnelden.

Aanvankelijk werd gevreesd voor het leven van de onfortuinlijke racepiloot, die in 2008 won in Daytona. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij volgens NASCAR-topman Steve O'Donnell in "een ernstige toestand verkeert", al had de man ook voorzichtig positief nieuws. "De dokters stellen dat de blessures zijn leven niet in gevaar brengen", klonk het. 

De laatste dodelijke crash in Daytona Beach dateert van 2001, toen Dale Earnhardt om het leven kwam na een aanrijding. De overwinning ging net als vorig jaar naar Denny Hamlin.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
USA TODAY Sports1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bruno Draulans

    Dat is blijkbaar toch wel dubbel. Die wagen wordt hard aan gereden en schuurt meters over de tarmac, terwijl de concurrentie juicht op hun overwinning.Moest het een piloot van hen zijn, was het wellicht heel anders. The game, zeker?