Porsche wint voor de zevende keer 24 Uur van Spa-Francorchamps

.
Jens Mommens .
De 71ste editie van de Total 24 Hours of Spa ging naar Porsche, dat vooral afrekenende met de andere Duitse merken Mercedes, Audi en in mindere mate de uittredende winnaar BMW. Ferrari, Lamborghini en vooral de Britse merken Aston Martin en Bentley kwamen niet in het stuk voor. Porsche behaalt zo een eerste zege sinds 2010 en de zevende zege ooit voor het merk uit Stuttgart.

Voor de Fransman Kevin Estre, de Deen Michael Christensen en de Oostenrijker Richard Lietz, is het de eerste zege in de 24 Uur van Spa ooit. Zij hadden in hun Porsche 911 GT3 R op de meet een handvol seconden over op hun merkgenoten Fred Makowiecki, Patrick Pilet en Nick Tandy, terwijl de derde plaats voor Mercedes was, met Engel-Buurman-Stolz.

De Belgen haalden het podium dus niet, de beste landgenoot was Kortrijkzaan Fred Vervisch, die zijn Audi naar de vierde plek stuurde, twee plaatsen beter dan Bertrand Baguette in een Honda NSX. Met Laurens Vanthoor (Porsche) als negende en Charles Weerts (Audi) als twaalfde was deze wedstrijd dus niet echt een feest voor de Belgen. Het Belgische topteam WRT Audi slaagde er zelfs niet in om een auto in de top-10 te noteren. Maar de het meest opmerkelijke van deze uitgave van de 24 Uur van Spa is en blijft het feit dat de race te lang onderbroken werd voor regenbuien die niet uitzonderlijk waren.

Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Boom

  Bij een eventuele crash zal verzekering e.d. altijd zoeken naar de schuldige. Dat is niet meer zoals vroeger. Dus als er teveel regen is en er gebeuren ongevallen ten gevolge van water op de baan is de wedstrijdleiding schuldig...

 • Hendrik Vandaele

  Alsof de ervaren koersdirectie van Francorchamps de wedstrijd met plezier neutraliseerde ? De omstandigheden waren uitzonderlijk . De overvloedige regen en de voorafgaande lange droogte zorgde ervoor dat het water niet in de grond drong en zijn weg zocht op de rijbaan, waardoor het een glijbaan werd en de bolides ,ook voor doorwinterde piloten ,onbestuurbaar werden.

 • Jos Vanhoedenaghe

  Als het regent blijven wij ook rijden met onze auto, maar dat is teveel gevraagd van specialisten.

 • Bastiaensen Sven

  Na compleet uitgeregent te zijn, om 8u toch maar tentjes afgebroken en terug richting huiswaarts vertrokken, racen zit er toch voor de komende uren niet meer in vrees ik...jammer genoeg. Lekker doucheke pakken en terug uitkijken naar volgend jaar voor hopelijk een droge editie.

 • DIRK VAN DESSEL

  Wanneer regent het eens niet op Francorchamps ?