Papa van racetalent (17) dat met 276 km/u in dranghekken knalde, doorstond doodsangsten: “Die 30 of 40 minuten na de crash waren de zwaarste uit mijn leven”

AFP
De beelden gingen afgelopen dagen de wereld rond: Sophia Flörsch, een Duits racetalent van 17, die met een snelheid van bijna 276 km/u in de lucht werd gekatapulteerd en finaal in de dranghekken belandde tijdens de F3-race in het Chinese Macau. De schade was ‘maar’ een gebroken nekwervel. Ook haar vader, Alex, beseft dat Sophie door het oog van de naald is gekropen.

“Die 30 of 40 minuten na de crash waren de zwaarste uit mijn leven”, reageert Flörsch senior bij Daily Mail. “Ik ging meteen naar haar op zoek, maar ik vond haar niet. Ik wist helemaal niet wat er gaande was, er doemden allerhande soorten gedachten op”, aldus Alex, die later zag hoe de hulpdiensten zijn dochter wél al hadden gevonden en de eerste hulp aan het toedienen waren. “De FIA en het medisch personeel hebben uitstékend werk geleverd en ik wil iedereen dan ook bedanken voor wat ze voor ons hebben gedaan.”

EPA

Flörsch onderging, zoals intussen geweten, een geslaagde operatie aan de zevende nekwervel. De ingreep in het Conde S. Januário-ziekenhuis  in Macau duurde liefst elf uur omdat de artsen heel voorzichtig te werk moesten om geen zenuwen te raken. Volgens de vader is het ruggenmerg van zijn dochter niet beschadigd en had ze voordien geen verlammingsverschijnselen. “Alles is goed verlopen. Ik hou de familie in München constant op de hoogte. Sophia is bij bewustzijn en het herstel verloopt naar wens. De dokters zeggen dat ze, als alles op deze manier blijft evolueren, binnen zes of zeven dagen terug naar Duitsland kan worden overgebracht. Ik wijk geen minuut van haar zijde en ben blij dat het ergste achter de rug is. Het kan alleen maar beter gaan, want nu heeft ze wel nog wat pijn – ondanks de medicatie.”

AFP

Of hij zijn dochter nu van de racecircuits zal trachten af te houden? Nee, daar denkt de man niet aan. “We hebben het er nog niet over gehad wanneer ze terug zal gaan racen. Daar is het nog te vroeg voor. Maar wat mij betreft, is er geen enkele reden om haar tegen te houden om te hervatten.”

AP

“Ik wil alle fans bedanken voor de goede wensen”

Ook Sophia zelf heeft intussen gereageerd. “Ik heb de operatie van 11 uur goed doorstaan en hoop dat het vanaf nu alleen maar beter met me gaat. Ik moet nog even in Macau blijven, totdat ik vervoerd mag worden", schrijft ze op haar Facebookpagina. “Ik wil al mijn fans bedanken voor de goede wensen. Ik ga ze allemaal lezen. De berichtjes motiveren me en doen me echt goed. Mijn gedachten zijn ook bij de anderen die bij het ongeluk betrokken waren. Ik hoop dat iedereen gezond is. Ik wil ook de mensen bedanken die na het ongeluk als eerste bij mij waren en bemoedigende en kalmerende woorden spraken. Dat waren moeilijke minuten voor me.”

Sophia Flörsch crasht met haar bolide tijdens de GP van Macau.
rv Sophia Flörsch crasht met haar bolide tijdens de GP van Macau.
REUTERS6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc van de poel

  Gelukkig zijn er dus geen dodelijke slachtoffers te betreuren. Heeft men eigenlijk al de oorzaak van het ongeval vrijgegeven, want een normale crash was dat niet.

 • ETIENNE BOECKX

  Hoe gaat het eigenlijk met die gekwetste omstaanders !!

 • Harry Vankrinkelen

  Als je met zo,n speeltje wilt spelen ja moet je er niet van opkijken dat er zoiets gebeurd,best nog wat oefenen op de simulator !

 • paul van de velde

  Hopelijk kunnen wij haar snel hier terug vinden op de baan.

 • Diane Van Riet

  Erg.. uw leven zo op het spel zetten.