Organisatoren hopen op duel tussen Duval en Neuville in Mettet

Thierry Neuville.
PHOTO_NEWS Thierry Neuville.
Vandaag is de Belgische manche van het wereldkampioenschap rallycross in Mettet voorgesteld. De organisatie hoopt alvast dat het op 12 en 13 juli tot een duel komt tussen François Duval en Thierry Neuville.

Organisator Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse (RUMESM) hield in het verleden ook al de Superbiker in Mettet. "De aanleg van een blijvend parcours heeft ons nieuwe perspectieven geboden", aldus voorzitter Michel Fiévet, die ook voor de komende drie jaar een akkoord heeft met WK-organisator IMG.

Ex-WRC-piloot François Duval maakte dinsdag van de gelegenheid gebruik om het parcours te testen met zijn VW Polo. "Ik ga met de organisatie overleggen om het parcours nog sneller te maken. Bovendien kan ook de veiligheid op sommige plaatsen nog worden verhoogd."

Meerdere toppers van het rallycross-circuit zakken in juli af naar Mettet. De Noor Petter Solberg (Citroën), de Canadees Jacques Villeneuve (Peugeot) en de Noor Andreas Bakkerud (Ford), zondag nog winnaar in Lydden Hill, bevestigden immers al hun deelname.

Ook Thierry Neuville neemt mogelijk deel in Mettet. Enige voorwaarde is wel dat zijn Hyundai 120 tegen dan een aanvaardbaar niveau haalt.