Organisatoren 24 uur van Le Mans diskwalificeren winnaar in GT AM-categorie

Jeroen Bleekemolen, Felipe Fraga en Ben Keating.
AFP Jeroen Bleekemolen, Felipe Fraga en Ben Keating.
De organisatoren van de 87ste 24 uur van Le Mans hebben de winnaar in de categorie GT AM gediskwalificeerd. Ze krijgen de bestraffing omdat de capaciteit van de brandstoftank niet conform de regels was.

Het gaat om de Ford GT N.85 van de Amerikaan Ben Keating, de Nederlander Jeroen Bleekemolen en de Braziliaan Felipe Fraga. De brandstoftank van de Ford GT van het team zou volgens een controle een volume hebben gehad van 96,1 liter in plaats van het toegestane maximum van 96 liter.

De nieuwe winnaar in de GT AM, waarin amateurs naast profs rijden, is nu voor de Porsche 911 RSR N.56 van de Duitser Jörg Bergmeister, de Amerikaan Patrick Lindsey en de Noor Egidio Perfetti.

De overwinning in de 24 uur van Le Mans ging zondag naar de Toyota van de Spanjaard Fernando Alonso, de Zwitser Sébastien Buemi en de Japanner Kazuki Nakajima. Stoffel Vandoorne werd met zijn Russische ploegmaats Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin in een BR1-AER derde.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN DESSEL

    Muggezifters !

  • Emeric Debusschere

    Of hoe je als overkoepelende organisatie je eigen sport kapot maakt... in de RX ook al. Niet te geloven.

  • LUC VAN DER VEKEN

    Dit is proberen de regels te overtreden met een minimum om iets te verdoezelen! Terechte straf. Daar zullen ze hun niet aan verwacht hebben! Ik zou eerst dikke toevoerdarmen of buizen gebruikt hebben en reeds gevuld en een reglementaire tank. Alhoewel ik die regel van dikte toevoerdarmen of buizen ook niet ken.