Ook om middernacht strijd op scherp van de snee tussen Porsche en Audi

De Portugees Albuquerque verbeterde in zijn Audi R18 e-tron Quattro het 44 jaar oude ronderecord van de Brit Jacky Oliver.
AFP De Portugees Albuquerque verbeterde in zijn Audi R18 e-tron Quattro het 44 jaar oude ronderecord van de Brit Jacky Oliver.

In de 83ste editie van de 24 Uur van Le Mans blijft het nagelbijten. Vooraan is het verschil tussen de toppers miniem, met afwisselend Porsche en Audi die het veld aanvoeren. De F1-rijders doen het verre van slecht, want zowel Mark Webber als Nico Hulkenberg hebben de leiding in handen gehad. Om middernacht leidde de rijder van het Force India F1-team, Hulkenberg (met Tandy-Bamber), met goed 5 seconden bonus op de Audi van Albuquerque-Bonanomi-Rast en goed 20 seconden op de tweede Audi, die van Lotterer-Fässler-Treluyer. Webber is na een tijdstraf wegens inhalen onder gele vlag naar de vierde plek teruggezakt (+ 2 minuten). Geen van de toppers heeft tot dusver overigens één mechanisch probleem gekend.

In LM P2 is Laurens Vanthoor achtste, in GT geven Aston Martin, Corvette, Ferrari en Porsche elkaar ook al geen duimbreed toe.

AFP
AFP
AFP