Ogier wint Rally van Wales, Neuville behoudt WK-leiding

Ogier.
Photo News Ogier.
Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) heeft vandaag de Rally van Wales gewonnen, de op twee na laatste wedstrijd van het WK rally. Bij aankomst had de Fransman 10.6 seconden voorsprong op de Fin Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC). Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) zorgde voor een tweede Toyota op het podium. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) eindigde als vijfde. In de tussenstand van het WK rally blijft onze landgenoot aan de leiding met 7 punten voorsprong op Ogier en 21 punten op Ott Tänak (Toyota Yaris WRC).

Sébastien Ogier begon als leider aan de slotdag, maar zag Jari-Matti Latvala op twee ritten van het einde de leiding overnemen. Het verschil tussen beide rijders bedroeg 0.2 seconden. In de voorlaatste rit haalde Ogier alles uit de kast, heroverde de leiding en stond die niet meer af. In de afsluitende rit, die met ruim anderhalf uur vertraging van start ging nadat er een motorrijder tijdens een demonstratie gewond werd, zette Ogier de puntjes op de i en reed hij de snelste tijd. Na zeges in Monte Carlo, Mexico en Corsica wint de Fransman nu zijn vierde rally van het seizoen, evenveel als Ott Tänak en één meer dan Thierry Neuville. Ogier won voor de vijfde keer de Rally van Wales en doet daarmee beter dan Petter Solberg en Hannu Mikola die elk vier keer deze legendarische wedstrijd wisten te winnen.

De tweede rit van de dag was de powerstage. Daarin was Latvala de snelste en ging hij met de vijf punten aan de haal. Teamgenoot Tänak scoorde vier punten, Ogier drie en Neuville twee punten.

Met nog twee WK rally's te gaan (Spanje en Australië) blijft Thierry Neuville aan de leiding. Hij heeft 7 punten voorsprong op eerste achtervolger Ogier en 21 punten op Tänak. Met nog twee rally's te rijden blijven er 60 punten te verdienen. Eind oktober wordt de Rally van Spanje gereden, de voorlaatste rally van het WK. 

Neuville.
Photo News Neuville.

"We hebben dit weekend alles gegeven", stak Neuville na afloop van wal. "Na mijn fout van zaterdag konden we een kruis over het podium maken. Vandaag hebben we aangevallen om nog enkele plaatsen winst te boeken. Het kampioenschap is bijlange nog niet voorbij. De spanning tussen Sebastien, Ott en mij blijft behouden. Ik had liever een grotere voorsprong behouden in het kampioenschap, maar kijk: we kunnen niet blijven stilstaan bij wat er de voorbije rally's gebeurd is. We moeten rechtstaan en in de twee resterende rally's voor de zege strijden. We hebben alles zelf in handen."

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick De Maesschalk

    Eên minimaal foutje met wel redelijk grote gevolgen maar Thierry is een topsporter en blijft er in geloven tot de laatste meter. Hopelijk Wereldkampioen

  • Ronny Popelier

    Een geluk met een ongelukje voor Thierry N. geluk mag ook eens aan zijn kant staan. Hopelijk kan Thierry N. de WRC titel pakken, zal nog spannend worden tussen de eerste drie .

  • Linda Maes

    De beste rallypiloot die we in België ooit gekend hebben. Ik ben er grote fan van maar...we moeten eerlijk zijn Ogier is een fenomeen, en Tanak een ongekend talent. De Hyunday ietsje te traag.