Neuville rekent af met 2017 en kan morgen rallygeschiedenis schrijven in Zweden

-
WRC -
Thierry Neuville heeft voor goed afgerekend met Zweden 2017. In de laatste proeven van de dag verstevigde hij zijn voorsprong en Neuville telt nu 22,7 seconden bonus op Craig Breen in de Citroën C3. Vorig jaar ging Neuville nog van de baan in die laatste proef op zaterdag, ook toen als stevige leider.

Andreas Mikkelsen en Haydon Paddon maken het nog mooier voor Hyundai met een derde en vierde plaats voor het Koreaanse merk op respectievelijk 32 en 48,6 seconden van hun kopman Neuville. Mads Ostberg (Citroën) sluit de top 5 af op bijna een minuut van de man uit de Oostkantons. Vermelden we nog dat Ott Tänak de eerste van twee showproeven won en dat Neuville zelf de laatste proef van de dag won.

Morgen staan er nog drie proeven op het menu. Thierry Neuville kan morgen rallygeschiedenis schrijven mits winst in Zweden. 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • walter rombauts

    Thierry Neuville, geboren in het Oostkanton van ons land, is op weg de grootste rallykampioenen bij te treden. Zijn voornaamste eigenschap is bescheidenheid. Daarmee kan hij dit jaar wereldkampioen worden. Bravo Thierry ! Hyundai is U dank verschuldigd.

  • Patrick De Maesschalk

    Toptalent en toekomstige Wereldkampioen. Top

  • Patrick De Maesschalk

    Toptalent en toekomstige Wereldkampioen. TOP