Neuville enkel zeker voor eerste twee WK-manches

EPA
Thierry Neuville zal in de eerste twee rally's van het nieuwe WRC-seizoen zeker al punten kunnen scoren voor zijn werkgever Hyundai. Dat gaf teammanager Alain Penasse mee tijdens een persmoment in Ruisbroek. Het is echter nog niet zeker dat Neuville het hele jaar zal kunnen scoren voor het constructeurskampioenschap.

Tijdens de laatste manche van het wereldkampioenschap rally, de Wales GB Rally, is Thierry Neuville voor het eerst in zijn carrière bij het Koreaanse Hyundai niet geselecteerd om punten te scoren voor het merkenkampioenschap. Neuville is tijdens de tweede seizoenshelft wat weggezakt en Hyundai wil dat de 27-jarige Oostkantonner het plezier en het vertrouwen terugvindt. Bovendien maakt Hyundai nog steeds kans op de vicetitel. Daarom zal de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon, bezig aan een sterk seizoen, plaats nemen in de wagen van Neuville en zo jacht maken op de nodige punten.

"Als we Thierry moeten opofferen in ruil voor een vicetitel, zijn teamorders mogelijk", aldus Penasse. Maar voor 2016 wil Hyundai opnieuw kunnen rekenen op de Belg. "We willen dat Neuville uit zijn impasse raakt en in topvorm is tegen de openingsmanche in Monte-Carlo. Hij zal zeker genomineerd worden, samen met Spanjaard Dani Sordo, om punten te pakken voor Hyundai. Ook in Zweden kan Thierry scoren voor het team, gezien zijn prestatie vorig jaar." Neuville eindigde er dit jaar knap tweede, op een zucht van de Volkswagen van de Franse kampioen Sebastien Ogier. Of Neuville het hele kampioenschap zal kunnen scoren voor het merkenkampioenschap is nog niet duidelijk. "We moeten nog bekijken wat het reglement zegt over die nominaties, maar als het nodig is dan roteren we tussen onze drie rijders", besluit Penasse.

Neuville kijkt al uit naar 2016. Dan zal hij beschikken over de nieuwe Hyundai i20. "We zijn volop aan het ontwikkelen. Na de uithoudingstesten, beginnen we nu met het afstellen van de wagen. De nieuwe i20 is zeker sneller dan de huidige", verklaarde Neuville.