Nederlander Herlings wint eerste MXGP-reeks in Tsjechië, Clément Desalle vierde

Jeffrey Herlings.
EPA Jeffrey Herlings.
De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) heeft in Loket de eerste reeks in de MXGP van de Grote Prijs van Tsjechië, de veertiende manche van het WK motorcross, op zijn naam geschreven.

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) en de Sloveen Tim Gajser (Honda) vervolledigden het podium. Clément Desalle (Kawasaki) werd vierde, net voor Jeremy Van Horebeek (Yamaha). Kevin Strijbos (KTM) eindigde als negentiende et Nathan Renkens (Honda) als 24e. Julien Lieber (Kawasaki) moest vier rondes voor het einde opgeven.

In de MX2 ging de zege in de eerste reeks naar de Nederlander Calvin Vlaanderen (Honda), die de Amerikaan Thomas Covington (Husqvarna) en de Spanjaard Jorge Prado (KTM) voor bleef. Jago Geerts (Yamaha) moest tevreden zijn met de negende stek, Brent Van doninck met de zestiende. De tweede reeks staat later vandaag op de agenda. 

Jeffrey Herlings.
EPA Jeffrey Herlings.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Hermans

    Formidabele wedstrijd van de Bullet dikke proficiat! Ook dikke proficiat aan de Jerre,eindelijk bijna terug topfit na al zijn blessures en dan rijdt ie vooraan weer mee!

  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    Proficiat Jeffrey, je verdient het om wereldkampioen te worden, Je bent een tweede Stefan E