Nederlander Herlings pakt zege in Indonesië, Desalle eindigt als vijfde

BELGA
De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) heeft in Pangkal Pinang de Grote Prijs MXGP van Indonesië, de twaalfde manche van het seizoen, op zijn naam geschreven.

Herlings eindigde in de eerste reeks als tweede en won de tweede reeks, en sprokkelde zo 47 punten. Zijn Italiaanse teammaat Antonio Cairoli, winnaar in de eerste reeks en runner-up in de tweede, heeft evenveel punten, maar moet genoegen nemen met de tweede stek. De Fransman Romain Febvre (Yamaha) volgt als derde met 36 punten. Clément Desalle (Kawasaki/33 ptn) is vijfde, Jeremy Van Horebeek (Yamaha/17 ptn) twaalfde, Julien Lieber (Kawasaki/14 ptn) veertiende en Kevin Strijbos (KTM/7ptn) achttiende.

In de WK-stand blijft Herlings (533 ptn) Cairoli (521 ptn) voor. Desalle (407 ptn) volgt als derde. Van Horebeek (257 ptn) bekleedt plaats 9, Lieber (176 ptn) plaats 13 en Strijbos (135 ptn) plaats 15.

Herlings maakte in Indonesië zijn rentree. De 23-jarige WK-leider brak twee weken geleden bij een val tijdens een training zijn rechtersleutelbeen en moest de GP van Lombardije laten schieten.

- MX2 -

In de MX2 ging de Zuid-Afrikaan Calvin Vlaanderen (Honda) met de GP-zege aan de haal. Hij hield met 45 punten de Amerikaan Thomas Covington (Husqvarna/43 ptn) en de Spanjaard Jorge Prado (KTM/38 ptn) achter zich. Jago Geerts (Yamaha) eindigde als zesde met 29 punten, Brent Van doninck (Husqvarna) als veertiende met 15 punten.

Pauls Jonass (KTM) blijft WK-leider. De Let, in de GP pas vijfde, houdt met 510 punten Prado (503 ptn) en de Deen Thomas Kjær Olsen (Husqvarna/394 ptn) achter zich. Geerts (275 ptn) is op stek 7 de beste Belg. Van doninck (92 ptn) palmt plaats 18 in. 

EPA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • daniel moniez

  superman die herlings ,belgisch supporter,van hem, hopelijk word hij de verdiende wereldkampioen,

 • Guy Jacobs

  Ongelooflijk wat een sterke kerels die crossers. 18 dagen geleden geopereerd en nu al terug winnen. Top kerel.

 • BJORN BUYS

  De bullet is momenteel de beste crosser op aarde!! En zonder tegenslag nog vele jaren

 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  't Zou jammer zijn moest Jeffrey geen wereldkampioen worden..

 • Willy Hermans

  The Bulletin is een echte topper!