NASCAR Whelen Euro Serie: Boonen tiende in Elite 2-race, Anthony Kumpen tweede in Elite 1

Anthony Kumpen.
monsterenergy Anthony Kumpen.
Op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia starten tijdens de opener van de NASCAR Whelen Euro Serie is Anthony Kumpen op de tweede dag tweede geworden in de Elite 1-race. Ex-wielrenner Tom Boonen was ook van de partij in Spanje en de Antwerpenaar werd tiende in de Elite 2-manche.

Tom Boonen, debutant in de Elite 2-race, gaf in een Chevrolet SS het beste van zichzelf. Gisteren legde hij beslag op de veertiende plaats, vandaag werd de Antwerpenaar tiende. In de Elite 1-race was Anthony Kumpen aan zet en zijn wagen raakte maar net op tijd opgelapt. Kumpens wagen raakte zwaar beschadigd in de race van elite 2 (zie video onder). De mecaniciens hadden 2 uur om de wagen te herstellen, maar dat lukte goed. Héél goed, zelfs. Kumpen werd gisteren derde, en vandaag legde hij beslag op plek twee. 

Anthony Kumpen werd tweede in de Elite 1-race:

Tom Boonen na zijn tweede race:

De wagen van Kumpen is flink beschadigd en raakte maar net op tijd opgelapt:

Bert Longin, de spotter van Tom Boonen, legt uit wat zijn taak is: 

Gisteren: Tom Boonen 14de in Elite 2-race, Kumpen 3de in Elite 1

In de Elite 1-race is Anthony Kumpen gisteren in de eerste wedstrijd van het seizoen derde geworden. De Limburger finishte als vierde, maar kwam door een tijdstraf van landgenoot Marc Goosens alsnog op de derde plek terecht. Die laatste werd zo teruggezet naar de achtste plaats. Stienes Longin werd 4de, de winst ging naar de Israëliër Alon Day.

Kumpen.
monsterenergy Kumpen.

In de Elite 2-manche is Boonen gisteren 14de geworden. De voormalige wielrenner schoot goed uit de startblokken, maar ging daarna wel even uit de bocht. Uiteindelijk kon de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix nog naar een 14de plek rijden.

Bij HLN.be zit u het hele weekend gebeiteld voor alle ontwikkelingen in de Europese Nascar. Mis geen seconde van het spektakel! 
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • erik vanhove

  Nascar. Heb daar nooit iets over gelezen in België. Nu dat die ex coureur meerijdt is het plots belangrijk

 • Dries Marc

  Perfect Boonen omringt door een top team als kumpen en Longin. zo kom je er wel zie maar naar de gebroeders Wauters vroeger in de achterhoede nu in de voorste gelederen en laat al die jaloeserikken met comentaar maar uw poepje rieken.Aan de rondelle draaien zouden wij zeggen.

 • Willem Coopman

  We konden in het veleden nooit berichtgeving lezen over de circuitracerij in BE, nu rijdt er een wieltjeszuiger van een coureur mee en komt de pers ermee.

 • Jan Van Rompaey

  Hij is gewoon aan de meet gebracht te worden door ploegmaats die 100 keer minder verdienden.