NASCAR-piloot waant zich even Mike Tyson en deelt rivaal, met racehelm nog op, klappen uit

Clint Bowyer deelt klappen uit aan zijn rivaal.
Twitter Clint Bowyer deelt klappen uit aan zijn rivaal.
De Monster Energy NASCAR Cup Serie All-Star Race wordt de ‘beste van het seizoen’ genoemd en staat garant voor veel spektakel. Die reputatie werd op het circuit van Charlotte Motor Speedway  alle eer aangedaan, maar spijtig genoeg op een negatieve manier. Na de race viel een rijder zijn rivaal fysiek aan, maar die had zijn racehelm nog op.

Het leek wel of Clint Bowyer zaterdag even een andere sport beoefende en zich Mike Tyson waande. Na de wedstrijd in Concord (North Carolina) haastte hij zich naar zijn concurrent Ryan Newman om die enkele klappen uit te delen, maar die werd beschermd door zijn helm. Teamgenoten kwamen tussenbeide om erger te vermijden, want Newman was al snel zijn auto uit. De twee streden om de twaalfde plaats en hadden zich zo de hele wedstrijd geërgerd aan elkaar. 

Volgens Bowyer raakte Newman zijn auto nog na de race, waardoor hij slipte en een botsing maakte. Dat kon de Amerikaan niet verdragen. “Waar ik vandaan kom, krijg je klappen als je zoiets doet. Daarom ging ik ook naar hem toe.” Newman zelf lachte de overbodige actie van zijn rivaal weg en dreef nog wat de spot met hem. “Ik tikte hem aan, omdat ik zijn manier van racen niet kon appreciëren. Maar wie slaat er nu iemand met een racehelm aan? Hij zou zich moeten schamen.”

Vuisten niet onbekend

Voor Newman was het niet de eerste keer dat hij een tegenstander met zijn vuisten liet kennismaken. Op dat gebied is hij geen onbekende in de NASCAR. Hij kreeg het eerder al aan de stok met Tony Stewart en de gebroeders Busch (Kurt en Kyle). Met Newman ging Bowyer dit seizoen ook al in de clinch tijdens een kwalificatierace in Texas, waar hij vond dat Newman hem de kwalificatie had ontnomen. Scott Miller, de vice-president van NASCAR, zei dat de heethoofden apart al op het matje zijn geroepen. Ze worden verder in de gaten gehouden, maar nog zonder concrete gevolgen. “We hebben ze apart bij ons genomen en kijken naar verdere sancties als ze elkaar blijven bestoken. Volgende week zitten ze samen met ons aan tafel. Ze moeten beseffen dat dit niet kan blijven getolereerd worden.”

Miller denkt dat er niet meteen verdere straffen nodig zullen zijn. “We blijven ze in de gaten houden en kennen ze alle twee goed.  Het is belangrijk om hieruit te leren, zodat ze beiden vooruit kunnen.”

Scheldwoorden

Na het dispuut waren de heren nog niet helemaal afgekoeld en zochten ze elkaar opnieuw op om elkaar op nog wat scheldwoorden te trakteren. Volgende week worden de coureurs alweer op hetzelfde circuit verwacht, maar dan voor de Coca-Cola 600 race. Een eerste kans om zich weer op een positieve manier te laten opmerken.

Newman zocht Bowyer nadien nog op om hem met zijn gedrag te conftronteren.
RV Newman zocht Bowyer nadien nog op om hem met zijn gedrag te conftronteren.
De wagen van Bowyer slipte nadat Newman hem aantikte.
Twitter De wagen van Bowyer slipte nadat Newman hem aantikte.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Polutnik Ronald

    De aanvaller levenslang schorsen.