Na dodelijk ongeval gaat Condroz Rally door: Lefebvre wint, opmerkelijke crash in huis burgemeester

LDH, Facebook
Stéphane Lefebvre heeft in zijn Citroën DS3 R5 de rally van de Condroz gewonnen, een wedstrijd die werd overschaduwd door een dodelijk ongeval gisteren. 

De Franse ex-WRC-rijder haalde het voor de Belgen Adrian Fernémont en Cédric Cherain, beide in een Skoda. De tweede dag verliep redelijk vlekkeloos, maar ook zonder veel positiewissels. Uittredend kampioen Vincent Verschueren en Kevin Demaerschalk (Skoda en Citroën) maakten de top-5 volledig. Kampioen Kris Princen stapte gisteren vrijwillig uit de wedstrijd. Melden we nog dat Steve Matterne, de piloot van de betreurde Rik Vanlessen vandaag terug naar huis is kunnen gaan. Matterne heeft onder meer enkele gebroken ribben en zal thuis verder herstellen. 

LDH, Facebook7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rita Ghessaf

  Mogen mensen zelf nog kiezen hoe ze hun leven invullen Jan? Iedereen die in een rallywagen kruipt kent de risico's. Als ze er het leven bij laten, is dat het gevolg van het risico dat ze bewust namen. Waarom dan verbieden? Bij de Manx TT vallen ieder jaar doden en die gaat ook ieder jaar opnieuw door. Idem voor zaken als duiken.

 • ingrid joosten

  Wat is dat voor een cross.....

 • Thomas Willy

  Erwin De Baetselier rustig e, of pakken je koersfiets af

 • pietertje Kamp

  een "sport" waar het toegelaten is om tegen een veel te hoge, gevaarlijke snelheid door onze eigen straten te crossen. Dit is echt tegen het algemene belang en stelt het verkeerde voorbeeld. dixit wielrennen !!

 • Katrien Caers

  Liever een sport waar de winnaar miljoenen verdient zoals golf of tennis? F waar spelers honderdduizenden verdienen per week? Of waar ze na hun actieve carrière steevast met kwalen kampen? Alle topsport brengt weinig meer bij dan amusementswaarde en dat hebben we nodig tenzij we willen leven in een verzuurde maatschappij.. en dat is nu al erg genoeg.