N-VA wil dat Schauvliege op zoek gaat naar motorcrossterreinen

De Kesterheide. Het terrein daar gaat dit jaar dicht voor motorcrossers. De N-Va wil tijdelijke trainingsterreinen in de havens.
Kos De Kesterheide. Het terrein daar gaat dit jaar dicht voor motorcrossers. De N-Va wil tijdelijke trainingsterreinen in de havens.
Het is 5 voor 12 voor de motorcross in Vlaanderen. Dat stelt N-VA vandaag. Vlaams parlementslid Bart Nevens wil dat minister van Omgeving Joke Schauvliege op zoek gaat naar nieuwe parcours en werk maakt van tijdelijke trainingsinfrastructuur in de havens.

Dit weekend wordt in Kester de laatste motorcrosswedstrijd gereden. Enkele jaren geleden kocht Natuurpunt een deel van de Kesterheide aan. Er werd een overeenkomst afgesloten zodat de motorcross tot 2015 kon doorgaan, maar daarna moet de cross verdwijnen. "Het afscheid van het iconische parcours in Kester geeft aan dat het voor de motorcross in Vlaanderen 5 voor 12 is", zegt Bart Nevens.

In buitenland trainen
N-VA stelt vast dat er steeds minder plaatsen zijn waar crossers terecht kunnen. "Rijders die gedwongen naar het buitenland afzakken om te gaan trainen, zijn eerder regel dan uitzondering geworden. We hebben dan ook dringend nood aan trainingsfaciliteiten. Zowel voor de vele rijders als voor de natuur: op die manier verhinderen we dat er rijders gaan rondrijden in de bossen, met alle gevolgen van dien."

Roemrijke geschiedenis
We zijn zowel aan onszelf als aan de roemrijke geschiedenis van deze prachtige sport verplicht een structurele oplossing te zoeken, vindt Nevens. "Daarnaast pleit ik ervoor dat de minister druk zet in het zoeken naar tijdelijke trainingsinfrastructuur in de Vlaamse havens."