Mick Schumacher achtste bij debuut in Formule 2

REUTERS
Mick Schumacher is bij zijn debuut in de Formule 2 meteen in de punten geëindigd. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher reed vandaag naar de achtste plaats in Bahrein. 

De 20-jarige Schumacher, die uitkomt voor Prema, scoorde vier punten in de wedstrijd over 32 ronden op het Bahrain International Circuit. De zege ging naar de Canadees Nicolas Latifi.

Mick Schumacher promoveerde naar de Formule 2 nadat hij vorig jaar het Europees Formule 3-kampioenschap op zijn naam schreef. 

Morgen staat in Bahrein een tweede F2-wedstrijd op het programma. Schumacher junior blijft daarna in de golfstaat om er zijn eerste F1-testen af te werken. Dinsdag kruipt hij achter het stuur van een Ferrari, woensdag test hij voor Alfa Romeo.

Mick Schumacher maakt sinds januari deel uit van de Driver Academy van Ferrari. Zijn vader won vijf van zijn zeven wereldtitels met de Scuderia.

AFP
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel Bontinck

    Men zal er alles aan doen om hem in F1 te krijgen hoewel er honderd beteren zijn.

  • willy Adriaenssens

    Spijtig dat zijn vader hem niet meer kan bijstaan ,van een van grootste kan je altijd iets leren.

  • Erwin Van Roy

    Wouw 8 ste in de F2 als 20 jarige ik zou hem direct in de farrari zetten. Neen Mick heeft nog niet het talent van zijn vader. Stop AUB met het zoontje van. En kijk naar iedereen Ocon heeft veel meer talent jammer genoeg geen geld.