Menzies doorbreekt Peugeot-dominantie in Silk Way Rally

afp
De zevende rit in de Silk Way rally is gewonnen door Bryce Menzies (MINI). De Amerikaan was 1 minuut en 31 seconden sneller dan Cyril Despres (Peugeot 3008 DKR). Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) eindigde als derde en behoudt in de stand een ruime voorsprong op eerste achtervolger Cyril Despres.

Tom Colsoul en Yazeed Alrajhi (MINI) eindigden als zesde op 3 min 54 sec van teamgenoot Menzies. In de stand staan ze op de 15e plaats. Met Liu (4e), Lavieille (5e) en Zhou (9e) heeft het Belgische Overdrive team ook vandaag 3 wagens in de top 10 van de rituitslag.

Net als bij de wagens bleven ook bij de vrachtwagens de tijdverschillen bijzonder beperkt in deze korte klassementsrit van 106,6 km. De dagzege bij de trucks ging naar Dmitry Sotnikov die drie andere land- en teamgenoten voorafgaat. Serge Bruynkens eindigde samen met zijn teamgenoten Huisman en Ardavicius (Iveco) op de 9e plaats. In de stand blijven ze vijfde.

Op zaterdag wordt de allereerste klassementsrit op Chinees grondgebied gereden. De karavaan trekt dan van Karamay naar Urumqi. Een trip van 436,34 km waarvan 250,37 km klassementsrit.

Colsoul kijkt uit naar het zand en verwacht interessante slotweek

"Het was een korte maar zeer heftige rit met een viertal zeer moeilijke en verraderlijke navigatiepunten waar we met glans zijn doorgekomen", zei Tom Colsoul na afloop van de 7e rit. "In vergelijking met de vorige dagen heeft Yazeed vandaag ook wat meer gepusht want 30 km voor het einde zaten we in het stof van de vrachtwagens. Het was onmogelijk om dichter dan 300 à 400 meter van hen te komen. De stofontwikkeling was gigantisch. Daardoor zijn we de laatste 30 km iets van het gas gegaan en hebben we een beetje tijd verloren. Maar dat is helemaal niet erg want morgen hebben we een perfecte startpositie die totaal verschillend is van wat we tot nu toe voor de wielen kregen geschoven. Morgen komen we eindelijk in de woestijn aan, is er eindelijk zand en behoort het gras van de voorbije dagen tot het verleden. Hoewel we vier uur achter staan wordt het nog interessant. We gaan er het beste van maken." 

belga
epa