Meeke leidt op doorweekte parcours in Argentinië, Neuville schuift op naar tweede plaats

Kris Meeke.
AFP Kris Meeke.
Halfweg de tweede wedstrijddag in de rally van Argentinië rijdt Kris Meeke (Toyota Yaris) aan de leiding. De Noord-Ier heeft 5.4 seconden voorsprong op Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe). De Fransman Sébastien Ogier (Citroën C3C) en de Estlander Ott Tänak (Toyota Yaris) delen op 6.6 seconden de derde plaats.

Zoals voorspeld waren de weersomstandigheden vandaag barslecht. Het regende onophoudelijk, zodat het parcours er zwaar bij ligt. Neuville verloor in de openingsrit 13 seconden en tuimelde naar de negende plaats. De tweede rit van de dag (Amboy/Vacanto) werd om veiligheidsredenen geschrapt. De toegangswegen naar start en finish lagen er zo slecht bij dat ze niet toegankelijk waren voor de medische en veiligheidsdiensten. Intussen is dat opgelost, zodat de tweede doortocht voorzien voor straks geen probleem vormt.

In de derde rit van de dag drukte Neuville het gaspedaal stevig in en pakte hij aanzienlijk wat tijd terug op Ogier en Tänak. De Est verloor bovendien de leiding aan teamgenoot Meeke. Tijdens de superspecial pakte Neuville nog eens 5.1 seconden terug op Tänak, waardoor naar de tweede plaats klom.

Op enkele lekke banden voor Esapekka Lappi (Citroën C3) en Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe) na, bleven de fabrieksrijders uit de problemen. De verschillen zijn vooralsnog klein. Het lijkt erop dat niemand echt voluit is gegaan uit angst voor het onbekende, de toestand van het parcours na de overvloedige regen van de afgelopen dagen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.