Marc Marquez pakt de zege in GP van Catalonië

Marc Marquez.
EPA Marc Marquez.
De Spanjaard Marc Marquez (Honda) heeft de Grote Prijs motorsport van Catalonië in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven, dat is de zevende manche van het seizoen.

Op het circuit van Catalonië in Montmélo haalde hij het van de Fransman Fabio Quartararo (Yamaha-SRT), die voor de eerste keer op het podium mocht in de MotoGP. De derde plaats ging naar de Italiaan Danilo Petrucci (Ducati). De race werd ontsierd door een zware crash in de beginfase, waarbij de Spanjaard Jorge Lorenzo (Honda), de Italianen Andrea Dovizioso (Ducati) en Valentino Rossi (Yamaha), en de Spanjaard Maverick Vinales (Yamaha) betrokken waren.

In de WK-stand vergroot Marquez zijn voorsprong op eerste achtervolger Dovizioso tot 37 punten.

AFP

Alex Marquez pakt met derde zege op rij in Moto2 WK-leidersplaats over

De Spanjaard Alex Marquez (Kalex) won  in Montmélo de Grote Prijs motorsport van Catalonië in de Moto2-klasse, dat is de zevende manche van het seizoen.

Voor Marquez was het al de derde WK-zege op rij en daarmee neemt hij ook de leidersplaats in de WK-stand over van de Italiaan Lorenzo Baldassarri (Kalex). De Zwitser Thomas Lüthi (Kalex) en de Spanjaard Jorge Navarro (Speed Up) mochten in Catalonië mee het podium op.

Alex Marquez.
EPA Alex Marquez.
REUTERS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucien Mertens

    Lorenzo is een "racer" meneer Pelgrims, en daar horen de risico's gewoon bij. Niemand is bij het racen zonder fouten, maar evenzeer gaat niemand daar vrijwillig tegen de vlakte, ook Lorenzo niet.

  • Pieter PELGRIMS

    Lorenzo moet voor altijd uitgesloten worden in de moto GP. Dergelijke roekeloze rijwijze waarin hij niet minder dan 4 toppers er letterlijk van de baan rijdt kan niet meer getolereerd worden. In het verleden heeft Lorenzo al meermaals niet alleen blijk gegeven van a collegiaal gedrag, bovendien is hij volkomen onbetrouwbaar en een reëel gevaar voor alle moto GP rijders!