Marc Marquez is nieuwe WK-leider na overwinning in GP van Duitsland

AFP
De Spanjaard Marc Marquez (Honda) heeft vandaag de Grote Prijs van Duitsland in de MotoGP-klasse gewonnen. Dankzij die zege komt hij opnieuw aan de leiding in de WK-stand.

Op het circuit van Sachsenring bleef Marquez thuisrijder Jonas Folger (Yamaha), tweede op 3.310, en zijn landgenoot Dani Pedrosa (Honda), derde op 11.546, voor.

Marquez pakte zijn tweede zege van het seizoen in het WK snelheid. De regerende wereldkampioen neemt in het klassement de leidersplaats over van de Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati), die achtste werd. Marquez heeft 129 punten. Zijn landgenoot Maverick Viñales (Yamaha), die als vierde eindigde, telt 124 punten. Daarna volgt Dovizioso met 123 punten.

AP

Morbidelli wint in Moto2 GP van Duitsland, Xavier Siméon wordt 14e

De Italiaan Franco Morbidelli (Kalex) heeft vandaag de Grote Prijs van Duitsland in de Moto2 gewonnen. Het was voor de WK-leider op het circuit van Sachsenring zijn zesde zege in negen WK-manches dit seizoen.

Morbidelli bleef de Portugees Miguel Oliveira (KTM), tweede op 0.066, en de Italiaan Francesco Bagnaia, derde op 0.574, voor.

Morbidelli bleef de Portugees Miguel Oliveira (KTM), tweede op 0.066, en de Italiaan Francesco Bagnaia, derde op 0.574, voor.

In de WK-stand verstevigt Morbidelli zijn leidersplaats. Hij leidt met 173 punten voor Thomas Lüthi (136 ptn). De Zwitserse Kalex-piloot finishte zondag niet. Siméon is 19e met 16 punten.

AP
AFP
AFP