Maakt Mick Schumacher in april zijn Formule 1-debuut? Sauber wil ‘zoon van’ inlijven voor testritten

Thomas Frey/dpa
Derde en vijfde in de testritten voor het nieuwe Formule 2-seizoen op het circuit van Jerez. Mick Schumacher blijft indruk maken in het wereldje. De 19-jarige zoon van Michael Schumacher (50) droomt van de Formule 1 en omgekeerd. In april zou de Duitser zijn eerste stapjes kunnen zetten bij Sauber-Alfa Romeo.

Aan Nyck De Vries (Ned) en Luca Ghiotto (Ita) kan hij nog niet tornen, maar na die twee snelle mannen toont Mick Schumacher zich een waardige uitdager in zijn debuutjaar in de Formule 2. De start van het eigenlijke seizoen laat nog even op zich wachten, maar uit de testritten is nu al duidelijk dat ze een vette kluif aan Schumacher junior zullen hebben in de Formule 2. De zoon van zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher kroonde zich vorig jaar nog tot kampioen in de Formule 3. Bovendien tekende hij in januari een contract om toe te treden tot de Ferrari Driver Academy. 

“Het rood vertegenwoordigt veel voor mij”, wist Schumacher toen.“Ik ben in de wolken dat Ferrari met mij in zee gaat en mijn toekomst als lid van de Ferrari Driver Academy en de Ferrarifamilie rood zal zijn. Ferrari heeft al heel mijn leven een belangrijke plaats in mijn hart en in dat van mijn familie. Ik ben heel gelukkig dat ik deze stap kan zetten.”

Photo News

Toch zou het kunnen dat de huidige racepiloot bij Prema dit jaar al in een Formule 1-wagen kruipt en dat zal meer dan waarschijnlijk niet in een Ferrari gebeuren. Schumacher staat immers op de shortlist bij Sauber-Alfa Romeo voor de jaarlijkse ‘rookie-testritten' na de GP van Bahrein begin april. Gebruikelijk voor de jonge garde van de Ferrari Driver Academy. Sauber-manager Frederic Vasseur gaf onlangs toe dat Schumacher in aanmerking komt om daar één van de Formule 1-wagens te testen. “Er is een shortlist en Mick maakt deel uit van die lijst. Hij is één van de piloten uit de Formule 2 die aan de criteria voldoet. Hij heeft genoeg licentiepunten, 40 om precies te zijn, om aan onze testritten deel te nemen.”

“De keuze is op basis van die criteria behoorlijk gelimiteerd, dus hij maakt een goede kans. Een beslissing hebben we nog niet genomen, maar we blijven Mick volgen en we zijn geïnteresseerd in de mogelijke pistes. Die bespreken we de komende weken verder in samenwerking met de Ferrari Driver Academy.” 

Thomas Frey/dpa
BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  jongens als Verstappen, Leclerc, Ocon, Norris zijn toch nog steeds betere talenten en rijders dan Mick. maar zoals steeds als je geld hebt dan geraak je in de Formule 1 en bij de betere teams soms. Kijk maar naar Perez, Ocon was vorig jaar beter dan Perez maar die had dan de miljarden achter hem en Ocon niet. Maar Ocon komt op termijn terug in de F1

 • FREDDY VAN DER CRUYSSEN

  Hopelijk mooiere rijstijl dan zijn vader

 • Ramon Simon

  F1 mag uitsterven. Hij is kampioen in één van de formule 3 series. Zeer matig talent op zijn best. Laat de milardairs zoontjes (dochters lukt het niet) maar onder elkaar rijden, en laten wij ons geld en tijd er niet aan besteden.

 • Don Viona

  zolang ze zorgen dat hij een auto heeft die de beste is of bij de beste hoort zal het wel lukken , is zijn vader op die manier ook gelukt.