Lorenzo: "Dit was de beste ronde van mijn leven"

PHOTO_NEWS
Vreugde en verdriet liggen in de slotrace van de MotoGP heel dicht bij elkaar binnen het fabrieksteam van Yamaha. Teamgenoten Valentino Rossi en Jorge Lorenzo strijden morgen op het circuit van Valencia om de wereldtitel. De Spanjaard heeft weliswaar 7 punten achterstand op de Italiaanse WK-leider, maar de uitgangspositie van Lorenzo voor de race is aanzienlijk beter.

De tweevoudig wereldkampioen in de koningsklasse zette vandaag tijdens de kwalificaties namelijk de beste tijd neer en mag daarom van poleposition starten. Rossi moet voor straf vanaf de laatste plek vertrekken. "Dit was de beste ronde van mijn leven", jubelde Lorenzo, nadat hij het baanrecord in Valencia had verpulverd. "Dit was wat ik wilde. Ik moet morgen goed starten, geen fouten maken en uit de problemen blijven in de eerste rondes. En dan proberen de wereldtitel te pakken."

Teamgenoot Rossi, negenvoudig wereldkampioen, staat voor een inhaalrace. "Het is slecht nieuws dat Jorge poleposition heeft veroverd, ik had gehoopt dat hij niet als eerste zou starten. Maar ik moet daar verder niet aan denken en mijn eigen race rijden."