Loeb steviger op kop na nieuwe ritzege in Silk Way Rally

epa
Het gaat Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) voor de wind in de Silk Way Rally. De Fransman won vandaag al zijn derde rit en vergroot zijn voorsprong op zijn land- en teamgenoot Cyril Despres. Tom Colsoul en Yazeed Al Rajhi (Mini John Cooper Works Rally) werden tweede en schuiven in de stand op naar de 23ste plaats.

De langste dag van de rally (908 km) heeft zijn sporen nagelaten. Peugeot blijft de wedstrijd domineren en won tot dusver alle ritten. Loeb heeft in de tussenstand 1u07'56" voor op dichtste concurrent Cyril Despres. Tot daar het goede nieuws voor Peugeot, dat ook heel wat schade opliep. Stéphane Peterhansel ging na 43 km over kop. Piloot en co-piloot kwamen ongeschonden uit het wrak, maar de materiële schade was aanzienlijk. Peterhansel moest wachten op zijn assistentie vooraleer hij zijn weg verder kon zetten. In totaal verloor de Fransman meer dan drie uur. Despres gleed van de weg en verloor 50 minuten.

Bij de trucks was de dagzege voor Martin Kolomy (Tatra). Serge Bruynkens eindigde als navigator van Artur Ardavichius (Iveco) derde en klimt in de stand eveneens naar de derde plaats.

De vijfde rit brengt de karavaan van Astana naar Semey, een etappe van 849,54 km, waarvan 484,47 klassementsrit.