Latvala nog steeds leider in Finland, race overschaduwd door crashes

Jari-Matti Latvala blijft leider in de Rally van Finland.
GETTY Jari-Matti Latvala blijft leider in de Rally van Finland.
In de WK Rally van Finland zijn er tijdens de namiddaglus nog enkele slachtoffers gevallen. Kris Meeke (Citroën) zag met een crash zijn mogelijke derde plek verloren gaan, Dani Sordo ging ook van de baan in zijn Hyundai, net als ex-F1-rijder Robert Kubica aan het stuur van zijn Ford. Vooraan heeft de Fin Jari-Matti Latvala een kloofje geslagen op Sébastien Ogier, maar zeker van de zege voor eigen publiek is de Fin nog niet.   

Latvala reed een sterke namiddag, met drie maal winst in vier proeven tegen één beste tijd voor zijn teamgenoot bij Volkswagen, Ogier. De man uit Gap telt zo 13,2 seconden achterstand op Latvala, mogelijk te veel om morgen in twee korte proeven nog te overbruggen. Na de opgave van Kris Meeke is Mads Ostberg quasi zeker van zijn derde plek (+1min28).   

De opgave van Meeke is ook goed nieuws voor Thierry Neuville die oprukt naar een vierde plek, ondanks problemen met de krachtbron van zijn Hyundai. "De motor haperde twee proeven, vervolgens hebben we met informatie van het team de situatie wat kunnen verbeteren", aldus Neuville. "Op het einde van de laatste proef kwam het terug. Ik hoop in het assistentiepark te raken." 

Morgen staan nog twee korte proeven op het programma van de Rally van Finland.