Koen Wauters wisselt Dakar in voor Europese circuits

BELGA
Koen Wauters neemt definitief afscheid van de Dakar-rally en gaat voor een Europese carrière als racepiloot. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws. De zanger offert de woestijnrally op om meer tijd met zijn gezin te spenderen, maar gaat zich nu professioneel meten met de allerbeste rijders in Europa.

Tot een maand geleden wees alles erop dat de Clouseau-zanger het racen voorgoed vaarwel moest zeggen. "Alles stuikte in elkaar", aldus Koen. "Twee weken nadat ik had besloten nooit meer deel te nemen aan Dakar, beslisten we ook ons eigen raceteam KRK-Racing op te doeken. Door de nieuwe regels waren we immers verplicht naar een Europese competitie uit te wijken en dat kostte te veel geld en tijd."
 
Wauters kwam echter terug op de beslissing om het team op te doeken, maar achter de Dakar zet hij definitief een punt. "Het is te moeilijk geworden om de juiste partners te vinden, maar die rally legt ook te veel beslag op mijn privéleven. Ik nam twaalf keer deel aan Dakar en zie voor mezelf nog te weinig groeipotentieel in die wedstrijd."
 
Wauters heeft echter al een nieuwe uitdaging beet en zal deelnemen aan een Europese racecompetitie. "Dit seizoen kom ik samen met Anthony Kumpen en ex-F1-rijder Karl Wendlinger in onze Mercedes SLS aan de start van de 'Blancpain Endurance Series', een competitie op de circuits van onder meer Monza en Silverstone. Er komen 60 wagens aan de start, onze wagen is één van de tien in de categorie 'Professioneel'."