Ga naar de mobiele website
^ Top

Jong racetalent dat beide benen verloor bij horrorcrash ontwaakt uit coma, intussen al 470.000 pond ingezameld

Screenshot
Billy Monger is uit zijn coma ontwaakt na de operatie waarbij de beide onderste beenhelften werden geamputeerd. De 17-jarige Brit crashte afgelopen weekend zwaar in een Britse F4-race en de gevolgen waren dus dramatisch. Ondertussen heeft ook Max Verstappen 15.000 pond aan de foundation geschonken die na het ongeval is opgericht om de jonge rijder verder door het leven te helpen. Het doel was om 260.000 pond in te zamelen, maar de teller staat ondertussen al op 470.000 pond.

Vreselijk nieuws uit Engeland was het, waar na de crash van vorige zondag ons woensdag het nieuws bereikte dat de 17-jarige Billy Monger bij het ongeval in zijn F4 op Donington Park de beide onderbenen verloor. Monger was een echt talent dat aan de ladder van de eenzitters begon zoals bij ons Ugo De Wilde, de jongste eenzitterrijder ter wereld. De Wilde's vader reageerde onthutst: "Ik hoop dat wij nooit zoiets zullen moeten meemaken."

De jonge autocoureur reed vorige zondag achterop de wagen van concurrent Patrik Pasma, die leek stil te vallen op de omloop. Pasma bleef ongedeerd, maar voor Monger waren de gevolgen veel zwaarder. Beide onderbenen dienden geamputeerd te worden.

Het zware ongeval maakte heel wat reacties los in de autosportwereld. Er werd ter ondersteuning van Monger en zijn familie een crowdfundingactie opgezet die gisteren al 350.000 pond (418.000 euro) had opgebracht. Dat gebeurde onder meer dankzij de oproepen van meerdere F1-rijders, zoals Felipe Massa en Jenson Button. Die stuurden via Twitter een boodschap de wereld in met de vraag Billy Monger te helpen. Jenson Button doneerde overigens al £15.000 (€17.881) en intussen blijft de teller dus maar oplopen na ook al een gulle geste van de Nederlander Max Verstappen. Lewis Hamilton tweette dan weer in gedachten en gebeden bij zijn jonge landgenoot te zijn.

kos
Meer over6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marlies Schoefs

  Sven t hij geeft das wat telt

 • Sven T

  15.000£???? Is voor hem t zelfde if ik 5€aan een landloper geef. Miljoenen verdiende hij. Wat stelt dat klein peulschil voor hem nu voor????

 • recht in de roos

  risico van t spel eigen schuld dikke bult.

 • Nipat Charnipoen

  En gele vlaggen??

 • Jiwanjyot Singh

  Ik vreesde hier al voor. Wat jammer zeg, hij is nog niet eens 18.

Gesponsord

Meld een bug