Jérôme d'Ambrosio wordt concurrent van Stoffel Vandoorne in Formule E

EPA

Naast Stoffel Vandoorne zal met Jérôme d'Ambrosio nog een Belg komend seizoen actief zijn in de Formule E. D'Ambrosio wordt één van de twee rijders bij Mahindra Racing, zo maakte de Indiase renstal bekend. Hij zal er een duo vormen met de Duitser Pascal Wehrlein, een voormalig F1-rijder.

D'Ambrosio heeft al veel ervaring in de Formule E. Hij is erbij sinds de start van het elektrische kampioenschap in 2014 en kwam de voorbije vier seizoenen uit voor Dragon Racing. De 32-jarige D'Ambrosio behaalde in de Formule E al twee zeges en zeven podiumplaatsen. Hij wordt dus een concurrent van Stoffel Vandoorne, die F1-team McLaren verlaat en aan de slag gaat bij het Duitse HWA Racelab. Sam Dejonghe, een andere Belg, blijft bij Mahindra Racing als testrijder.

De Formule E-competitie begint op 15 december in Saoedi-Arabië. Afgelopen seizoen ging de titel naar de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah). Jérôme d'Ambrosio eindigde als veertiende.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudy bryssinck

    Kan niet goed volgen Pascal Wehrlein in formule E na eerst neen te hebben gezegd en in de plaats Vandoorne mag aantreden bij HWA mercedes

  • Bram Rosseel

    goed dat hij weg is bij dragon, Mahindra is toch een stap vooruit