Jan Kopecky wint rally in eigen land

PHOTO_NEWS
De Tjech Jan Kopeck heeft de Barum Zlin Rally (Tsjechië) op zijn naam geschreven, dat is de zevende manche van het Europees kampioenschap rally (ERC). Na 15 chronoritten hield hij 27.3 seconden over op zijn landgenoot Vaclav Pech (Mini Cooper) en 40 seconden op de Pool Pool Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5). Joachim Wagemans en zijn co-piloot Andy De Baeremaeker eindigden op de 32e plaats en zijn zesde bij de junioren.

In de stand verliest de Ier Craig Breen, die pas als zevende over de streep kwam, opnieuw terrein op Kajetanowicz. Breen heeft nu 159 punten, dat zijn er 23 minder dan de Poolse EK-leider. De Wit-Rus Alexey Lukyanuk vorvolledigt de top drie. Freddy Loix, de winnaar van de rally van Ieper, is 9e met 35 punten.

Bij de junioren was de zege voor de Zweed Emil Bergkvist (Opel Adam R2), die zich in de rally van Estland al kroonde tot Europees kampioen bij de junioren. Hij overklaste de tegenstand en had 2:45 voorsprong op de Let Ralf Sirmacis (Peugeot 208). Wagemans en De Baeremaeker (Peugeot 208) waren zesde, Frédéric Delplace en Kurt Declerck (Suzuki Swift S1600) moesten opgeven.

De achtste EK-manche vindt plaats in Cyprus tussen 25 en 27 september.