Jacky Ickx ontvangt "Oscar van de sport"

Jacky Ickx en zijn vrouw Khadja Nin.
Photo News Jacky Ickx en zijn vrouw Khadja Nin.
Jacky Ickx werd gisteren in Monte-Carlo in de bloemetjes gezet. De 72-jarige voormalige autopiloot, zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans, tweevoudig vicewereldkampioen Formule 1 en in 1983 winnaar van Parijs-Dakar, mocht in het prinsdom een World Sports Legends Award in ontvangst nemen. 

Het was de tweede editie van de Monaco World Sports Legends Awards, die zich profileren als de "Oscars van de sport". Die Oscars gaan naar sporters en ex-sporters met een uitzonderlijke carrière, die zich niet alleen door hun sportieve prestaties liepen opmerken, maar ook door hun voorbeeldfunctie. 

"De prestigieuze prijzen gaan naar mannen en vrouwen, kampioenen en ex-kampioenen, die in hun sport een levende legende werden, maar bovendien een sociale invloed uitoefenen door anderen, vooral de jeugd, te motiveren. Zij zijn een inspiratie en een voorbeeld", klinkt het bij de organisatie.

Naast Ickx mochten de Australische motorrijder Mick Doohan, de Italiaanse kajakker Josefa Idem, de Franse rallyrijdster Michèle Mouton en de Italiaanse worstelaar Armin Zöggeler een award in ontvangt nemen. De laureaten worden opgenomen in het "Pantheon of World Sports Legends". Vorig jaar bij de eerste editie, viel twee Belgen die eer te beurt. Dat waren doelman Jean-Marie Pfaff en hoogspringster Tia Hellebaut.

Jacky Ickx, Stoffel Vandoorne en Eddy Merckx
De Coster Jacky Ickx, Stoffel Vandoorne en Eddy Merckx5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philomena Vanderweyen

  Proficiat meneer Ickx,groot talent,we hebben heel veel sporters waar we best wat trotser op kunnen zijn.

 • fons van loon

  Ja van objectiviteit hebben de sportjournalisten hier niet veel kaas gegeten,in het buitenland zijn ze daarin veel eerlijker! Een paar jaar terug won Belgie de motorcross der naties en werden ze niet eens genomineerd voor de sport ploeg van het jaar,terwijl in bv Italie Tony Cairoli sportman van het jaar word verkozen voor Nibali die de Ronde van Frankrijk gewonnen had!

 • Stijn Stroobants

  En in de MotoGP hebben we 2 Belgen,in de redbull Rookie Cup 2 jonge talenten.Mackels wint het Kampioenschap Superstock van het EWC...

 • Kris Ghijselinck

  Armin Zöggeler is een Italiaanse rodelaar ;)

 • Bart Marchand

  Het is triestig gesteld met het respect voor de motorsport in België, we hebben een vice-wereldkampioen rally, een f1 piloot, in het verleden meervoudig wk mx. Altijd gaan de prijzen naar een derde rangs voetballer of coureur. In het buitenland zien ze wel de kwaliteit.