IndyCar opgeschrikt door schokkende crash, piloot in allerijl afgevoerd

Door een zware crash is de Grote Prijs van Pocono in het IndyCar-kampioenschap deze avond stilgelegd na zeven rondes. Vijf piloten waren betrokken bij de botsing. De Canadees Robert Wickens was er het ergst aan toe en werd met een helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd.

Wickens kwam in de zesde ronde in botsing met de Amerikaanse piloot Ryan Hunter-Ray. De racewagen van de Canadees begon te spinnen, sloeg tegen de vangrails en tuimelde nadien de lucht in. Zijn Honda gleed nadien verder op de racebaan, maar als bij wonder konden andere piloten het tollende voertuig ontwijken. Van Wickens' wagen bleef niet veel meer over, de brokstukken vlogen in het rond.

RV

Andere slachtoffers

De Canadese piloot werd per helikopter afgevoerd naar het nabijgelegen ziekenhuis in Allentown (Pennsylvania). Volgens de koersdirectie zou Wickens bij bewustzijn zijn. De wedstrijd werd geneutraliseerd. Pas wanneer de vangrails gerepareerd zijn en de baan helemaal is vrijgemaakt, zal de race hernomen worden. 

Ook de Braziliaan Pietro Fittipaldi, de Japanner Takuma Sato en de Canadees James Hinchcliffe waren betrokken bij het incident. Samen met Ryan Hunter-Ray kregen zij de eerste zorgen toegedeeld in het medisch centrum op de Pocono Raceway. Zij kregen groen licht om verder te racen.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Hendrik Patyn

  Mr Morel jammer dat voor u een crash de indycar spannender maakt dan f1. Anders is indycar meestal gewoon rondjes rijden, niets voor mij.

 • Filip Vanlaeken

  De auto blijft lange tijd in beweging, elk brokstuk dat losgerukt wordt absorbeert weer een beetje energie. Maar idd : het hekken geeft eerst mee maar dan plots niet meer. Hopelijk komt hij er goed vanaf.

 • patrick morel

  Amaai,hopelijk komt alles goed. Daar wordt er gekoerst, de F1 is een file van buschauffeurs geworden die treintje rijden omdat er maar 4 wagens kunnen winnen.

 • Febe Chapin

  Het waren eigenlijk de hekken die de wagen scheurden in stukken als je het laatste video ziet. Dus daar zit een veiligheidsprobleem voor het race.