Herlings met overmacht naar wereldtitel MXGP

EPA
Jeffrey Herlings (KTM) heeft in eigen land tijdens de GP van Nederland, de voorlaatste manche van het seizoen, voor het eerst de wereldtitel in de MXGP-klasse veroverd. De 24-jarige Nederlander won de eerste reeks in Assen, hetgeen volstond voor zekerheid over de wereldtitel.

Voor Herlings is het zijn eerste wereldtitel in de MXGP. Vorig jaar werd hij tweede in de eindstand van de koningsklasse van het motorcross. De Nederlander werd in de MX2-klasse al wereldkampioen in 2012, 2013 en 2016.

Herlings hield in de eerste reeks in Assen zijn grote WK-concurrent achter zich, de Italiaan Antonio Cairoli (KTM). De Brit Max Anstie (Husqvarna) werd derde. Kevin Strijbos (KTM) werd de eerste Belg op de achtste plaats, Clément Desalle (Kwasaki) werd negende, Julien Lieber (Kawasaki) tiende, Jeffrey Dewulf (KTM) 19e, Nathan Renkens (Honda) 27e en Jeremy Van Horebeek (Yamaha) 33e.

In de MX2 was de zege in de eerste reeks voor de Spanjaard Jorge Prado (KTM), voor de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) en de Amerikaan Thomas Covington (Husqvarna). Brent Van doninck (Husqvarna) reed naar een twaalfde plaats, Jago Geerts (Yamaha) werd dertiende.

De tweede reeks in de MX2 wordt om 16u10 gereden, de tweede reeks in de MXGP om 17u10.

Jeffrey Herlings.
ANP Jeffrey Herlings.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guy vermeulen

    binnenkort allemaal elektrisch crossen,ze zijn ze al aan het testen. CO2 ?

  • Glenn Wouters

    Wat een overmacht. Ook fijn dat je rond middernacht nog steeds niet kan lezen hoe de 2de reeks verlopen is. We hebben toppers in de cross, en mocht de media meer aandacht geven aan deze sport, dan komen die cross terreinen er wel, en komen de Belgische wereldkampioenen ook.