Goossens voor zijn zesde?

Olivier Dekens
In Zolder is het de ochtend geweest die voor de nodige opschudding heeft gezorgd. Terwijl de nacht vrij rustig verliep, was het de regen in de ochtendlijke uren die de race op zijn kop heeft gezet. Misschien eigenlijk weinig verrassend is het de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup van onder meer de drievoudige winnaars Dylan Derdaele en Kenneth Heyer en uiteraard de vijfvoudige winnaar Marc Goossens, die toch weer het commando in handen heeft genomen.

De Porsche 911 leidt comfortabel nadat alle concurrenten zowat problemen kenden. Ook de voorbije drie seizoenen won dit team de 24 Hours of Zolder. De eerste van de favorieten die echt de handdoek in de ring wierp, was de Wolf GB08 van Kumpen, Beliën, Longin en Cools. Een defecte uitlaat dwong de open prototype naar de kant, in een race die nooit echt leek weggelegd te zijn voor het team van PK Carsport.

Dan volgde de Norma van Dejonghe, De Cock, Bouvy en Joosen. Bouvy maakte een echte rijdersfout in de regen en de lange reparatie vertaalde zich meteen in een achterstand van 13 ronden op de leiders in de Porsche. Net de 'regenman' Bouvy bleek dus de minst betrouwbare van het kwartet en weg mogelijk eerste zege voor de Norma. 

Ook de WolfGB08 van Longin Jr en co kende wat problemen en zakte uit de top 5 weg, waar we nu na de Porsche van Goossens en de Norma van poleman Dejonghe, de verrassende Zwitserse Ligier van T2 Racing op plaats 3 vinden. De tweede Porsche 911 van Belgium Racing en de MexT Porsche 911 van Koen Wauters maken de top 5 volledig. Op plaats 6 vinden we meteen de eerste toerwagen, de ijzersterke BMW 120d, met Bas Leinders, Guino Kenis, Patrick Beliën en Dimitri Cuyvers (Belcar 4).