Geen maat op Vanthoor in Zolder

BELGA
Laurens Vanthoor en Robin Frijns hebben op het circuit van Zolder na de kwalificatierace ook de WK-manche van de Blancpain Sprint Series op hun naam geschreven. De Belgisch-Nederlandse tandem vergroot zo zijn voorsprong in de stand.

Na hun succes van gisteren in de kwalificaties mochten Vanthoor en Frijns in hun Audi R8 LMS Ultra vanuit polepositie vertrekken in Zolder. Frijns nam meteen afstand van zijn op papier grootste rivaal, de Duitser Marco Seefried (Ferrari 458), die al snel van de baan was gegaan na een contact met de Fransman Vincent Abril (Bentley Continental). Halverwege gaf Frijns het stuur door aan Vanthoor en die rondde perfect af. Aan de streep had hij 09:994 voorsprong op de Duitser Maximilian Buhk, de derde plaats ging naar de Brazilianen Atila Abreu-Valdeno Brito (BMW Z4). Enzo Ide (Audi R8) finishte niet.

In het kampioenschap vergroten leiders Vanthoor en Frijns hun voorsprong op de achtervolgers. Ze hebben nu al 102 punten, hun Monegaskische ploegmaats Stéphane Ortelli (63) en Stéphane Richelmi (53) volgen al op ruime afstand. De vierde manche van de Blancpain Sprint Series wordt begin juli in Moskou gehouden.

BELGA