Gajser wint eerste reeks in Spanje, Desalle is derde

Tim Gajser (Honda) heeft de eerste reeks van de Grote Prijs motorcross van Spanje gewonnen, de negende manche van het wereldkampioenschap in de MXGP. De Sloveense WK-leider hield op het circuit van Talavera de la Reina de Duitser Max Nagl (Husqvarna) en onze landgenoot Clément Desalle (Kawasaki) af.

Desalle deed voor het eerste sinds 1 mei opnieuw mee nadat een blessure aan de schouder hem aan de kant had gehouden in de GP van Duitsland en de GP van Italië. Jérémy Van Horebeek (Yamaha) kwam als achtste over de streep, Kevin Strijbos (Suzuki) werd 22e. Gajser verstevigt zijn leidersplaats in het WK. De Fransman Romain Febvre (Yamaha), zijn voornaamste concurrent in het klassement, kwam pas als negende over de streep.

In de MX2 reed WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) naar de zege. De Nederlander troefde de Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) en de Let Pauls Jonass (KTM) af voor zijn zestiende overwinning op zeventien reeksen. Jens Getteman (KTM)was 21e, Bryan Boulard (Kawasaki) werd 29e en Brent Van Doninck (Yamaha) 36e. Later vandaag wordt de tweede reeks afgewerkt.