Frédéric Vervisch pakt zege in 24 Uur van Dubai, Dries Vanthoor tweede

Frédéric Vervisch.
KOS Frédéric Vervisch.

Frédéric Vervisch (Audi R8) heeft de veertiende editie van de 24 Uur van Dubai op zijn naam geschreven. Vervisch domineerde een groot deel van de race, met de Nederlander Rik Breukers en de Duitsers Christopher Haase en Dominic Parhofer aan zijn zijde. Dries Vanthoor, met verder de Arabiër Mohammed Saud Fahad Al Saud, de Nederlander Michael Vergers en de Duitser Christopher Mies, werd tweede met zijn Audi WRT. Vervisch en co wonnen uiteindelijk met 607 afgelegde ronden. Vanthoor en zijn ploegmaats liepen in het begin van de race, door neutralisaties en een goede pitsstrategie van Vervisch, een ronde achterstand op en kregen die nooit meer ingehaald.

Tom Boonen (Audi RS3) reed aan de zijde van landgenoten Radermecker en Magnus en de Fransman Perrin lang aan de leiding in de TCR-race, maar zag een zege in rook opgaan door een technisch probleem enkele uren voor de aankomst.

Wat de andere Belgen betreft: Van Dosselaer/Van Dosselaer/Houdhoofdt/Dierckx/Dierckx (BMW) wonnen in de A3-klasse. Verdonck/De Breucker/Gillion/Verhaeren (Mercedes) werden derde in de GT4 en de Belgen Van der Straten/Vanloocke/Close werden met de Duitser Haugg en de Luxemburger Putz vierde in de SPX.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Linda Maes

    Prachtig hoe Tom Boonen de omezwaai heeft gemaakt naar de autosport.