Freddy Loix moet achtervolgen in Ieper

BELGA
De Ier Craig Breen (Peugeot 208 T16) staat na afloop van de eerste wedstrijddag aan de leiding in de Rally van Ieper, de vijfde manche in het BK rally en tevens de enige manche die meetelt voor het EK. Freddy Loix (Skoda Fabia R5) moet voorlopig vrede nemen met de vijfde plaats, op meer dan 25 seconden van de leider.

Breen won eerder dit seizoen al drie van de vier wedstrijden van het EK en staat dan ook aan de leiding in de tussenstand. De Fransman Bryan Bouffier (Citroën DS3 R5) volgt op 4.6 seconden van de leider. De derde plaats is voor een andere Fransman, Stephane Lefebvre (Citroën DS3 R5). Opmerkelijk is dat Breen vandaag geen enkele klassementsrit won. Bouffier won er drie.

De Belgen spelen voorlopig de tweede viool in Ieper. Kris Princen (Peugeot 208 T16) staat op de vierde plaats. Freddy Loix (Skoda Fabia R5) blijft voorlopig onder de verwachtingen met een vijfde plaats.

Op vrijdag werden er zeven ritten gereden, op zaterdag komen er daar nog eens tien ritten bij. De Rally van Ieper eindigt zaterdagavond omstreeks 22 uur.