Formule 2-rijder Correa wijst amputatie af en wacht nu zware beenoperatie na ernstig ongeval op Spa-Francorchamps

Manuel Correa.
EPA Manuel Correa.
Formule 2-piloot Manuel Correa zal morgen aan zijn zwaargewonde rechterbeen geopereerd worden. Dat heeft het management van de coureur laten weten. De 20-jarige Correa raakte ernstig gewond bij het ongeval op het circuit van Spa-Francorchamps op 31 augustus waarbij de 22-jarige Fransman Anthoine Hubert het leven liet.

Correa liep bij het ongeval breuken op aan beide benen, beschadigde zijn ruggenmerg en kampte met vochtophoping in de longen. De Amerikaan met Ecuadoriaanse roots werd nadien even in kunstmatige coma gehouden, maar inmiddels is hij weer volledig bij kennis en zijn zijn longen weer goed hersteld.

Eerder deze week is de coureur overgeplaatst naar een ander gespecialiseerd ziekenhuis in Londen. De operatie zal vermoedelijk tien uur duren en is zo complex dat de artsen een deel van zijn been wilden amputeren. Correa heeft deze zogenaamde reconstructieve amputatie afgewezen en kiest voor de zware operatie, zo schrijft het management. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philippe Schotte

    Hoop dat alles goed komt !!

  • eduard janssens

    Het gaat je goed man veel sterkte !!!