Febvre wint GP van Duitsland in MXGP-klasse, Strijbos 3de

Kevin Strijbos.
PHOTO_NEWS Kevin Strijbos.
De Fransman Romain Febvre (Yamaha) heeft in Teutschenthal de Grote Prijs motorcross van Duitsland in de MXGP-klasse gewonnen, de tiende WK-manche van het seizoen.

Febvre had aan een zege in de eerste reeks en een tweede plaats in de tweede reeks genoeg om de eindzege in Duitsland veilig te stellen. Hij haalde het voor zijn landgenoot Gautier Paulin (Honda), de winnaar van de tweede reeks, en onze landgenoot Kevin Strijbos (Suzuki). Jeremy Van Horebeek (Yamaha) en de Rus Evgeny Bobryshev (Honda) vervolledigden de top-vijf. Jeremy Delince (Honda) werd 21ste, Ken De Dycker (KTM) viel uit na een val in het slot van de eerste reeks.

Regerend wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) kon niet voluit gaan met zijn polsblessure en moest vrede nemen met de negende plaats. Maxl Nagl verscheen vandaag niet aan de start. De Duitser brak zaterdag bij een val in de kwalificaties zijn enkel. Ook Clément Desalle was er in Duitsland niet bij. Onze landgenoot sukkelt met de naweeën van zijn val van eind mei.

Derde zege op rij
Voor Febvre was het al de derde zege op rij in de MXGP. In de WK-stand neemt hij ook de leidersplaats over van de onfortuinlijke Nagl. De Fransman heeft met een puntentotaal van 369 negen punten meer dan Nagl. Cairoli is derde met 352 punten. Clément Desalle blijft beste Belg, maar is intussen met 291 punten wel weggezakt naar de zesde plaats. De volgende MXGP wordt op 5 juli in het Zweedse Uddevalla gereden.

Val Herlings
In de MX2 kwam de Nederlander Jeffrey Herlings in de eerste reeks zwaar ten val. De tweevoudige wereldkampioen moest daardoor de strijd staken. Er wordt gevreesd voor een gebroken sleutelbeen aan de rechterschouder.