Ex-F1 piloot Wilson overleden na crash met brokstuk

Justin Wilson een dag voor zijn fatale ongeluk
AP Justin Wilson een dag voor zijn fatale ongeluk
De Britse autocoureur Justin Wilson (37) is overleden aan verwondingen aan zijn hoofd. Wilson raakte zondag bij een race van de IndyCar Series op het circuit van Pocono in de Amerikaanse staat Pennsylvania ernstig gewond.

De voormalige Formule 1-coureur werd aan zijn hoofd geraakt door een brokstuk van de auto van de Amerikaan Sage Karam. Die reed voor hem aan de leiding en crashte. Daarbij vielen verschillende onderdelen van de auto op de baan. Wilson kon zijn auto klaarblijkelijk niet meer besturen en knalde tegen de binnenste wand van het circuit. Op dat moment waren er nog 21 rondes te gaan.

Het overlijden van Wilson werd bekendgemaakt door Indycar. "Dit is een ongelooflijk trieste dag voor Indycar en de motorsportgemeenschap'', aldus directeur Mark Miles van moederbedrijf Hulman & Company.

Vader en echtgenoot
De familie van Wilson liet in een verklaring weten dat hij een liefhebbende vader en toegewijde echtgenoot was. Ook Karam liet van zich horen. De 20-jarige coureur schreef op Twitter dat hij de juiste woorden niet kan vinden om uit te drukken hoe hij meevoelt met Wilson en zijn familie.

Wilson reed in 2003 in de Formule 1. Hij maakte onder meer onderdeel uit van de renstal van Minardi, waarvoor destijds ook Jos Verstappen uitkwam. Daarna verhuisde Wilson naar de Verenigde Staten. Hij schreef zeven races in de Indy Car-klasse op zijn naam.

Archieffoto van Justin Wilson
AFP Archieffoto van Justin Wilson
screenshot YouTube