Enorme ravage na horrorcrash in Formule 3

De FIA Formule 3, het kampioenschap waar Max Verstappen in 2014 reed, is opgeschrikt door een enorme crash. Op het circuit van Spielberg in Oostenrijk kwamen drie wagens met elkaar in botsing. De race werd onmiddellijk stopgezet.

Het ging helemaal mis nadat de Amerikaan Ryan Tveter (22) door de grindbak spinde en weer op de baan schoof. Zijn auto kwam nauwelijks nog vooruit en was door de grote stofwolk niet meer zichtbaar voor de rijders achter hem. De Chinees Zhi Cong Li (22) reed in volle vaart tegen de wagen van Tveter aan en katapulteerde de lucht in. Daarna botste ook de 17-jarige Braziliaan Pedro Piquet, de zoon van drievoudig F1 kampioen Nelson Piquet, nog op de bolide van Tveter.

Piquet kwam in de bandenstapel terecht, maar kon op eigen kracht zijn voertuig verlaten. De Braziliaan kwam met de schrik vrij. Ook Tveter klom uit zijn auto en strompelde naar de zijkant. Hij heeft slechts lichte verwondingen aan de crash overgehouden. Li is per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd met verwondingen aan zijn hoofd en rug. De eerste berichten zijn dat de Chinees bij bewustzijn is.

Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) wonuiteindelijk de ingekorte race, voor Lance Stroll (Prema Powerteam) en Maximilian Günther (Prema Powerteam).

Li Zhi Chong
Twitter motorsport.com Li Zhi Chong

Li Zhi Chong naar ziekenhuis

Li Zhi Chong werd na de zware crash per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was bij bewustzijn, maar zou last hebben van hoofd- en rugblessures.

"Li en Tveter werden naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de twee rijders was in eerste instantie bewusteloos, maar kwam bij aankomst in het ziekenhuis bij bewustzijn", liet de Internationale Automobielfederatie (FIA) in een persbericht weten.