Desalle vierde in Letland, Herlings pakt eerste zege in MXGP

Jeffrey Herlings.
RB Jeffrey Herlings.
De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) heeft de zevende manche van het WK motorcross in het Letse Kegums op zijn naam geschreven. Herlings won beide reeksen en bleef in de eindrangschikking zo de Italiaan Antonio Cairoli (KTM), de Rus Evgeny Bobryshev (Honda) en Clément Desalle (Kawasaki) voor.

Na de eerste reeks al te hebben gewonnen, was Herlings ook de snelste in de tweede reeks. Hij liet Cairoli en de Litouwer Arminas Jasikonis (Suzuki) achter zich. Desalle werd vijfde, Van Horebeek (Yamaha) veertiende en wereldkampioen Gajser (Honda) pas 31e. Gajser werd dan ook pas zeventiende in de eindrangschikking in Kegums.

In de WK-tussenstand neemt Cairoli (258 punten) de leiding over van Gajser (241). Gautier Paulin (Husqvarna), vijfde in Letland, staat derde (220). Desalle (vijfde) en Van Horebeek (zesde) behouden hun toptiennotering.

In de MX2-klasse won de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna). Hij hield in de eindstand de Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM) en de Nederlander Calvin Vlaanderen (KTM) achter zich. Julien Lieber werd zevende.