Dakarrally verhuist in 2020 van Zuid-Amerika naar Saudi-Arabië

AP
De Dakarrally wordt volgend jaar voor het eerst in Saudi-Arabië georganiseerd. De beroemde uithoudingswedstrijd verlaat Zuid-Amerika, dat sinds 2009 gastheer was voor de Dakar. Dat maakte organisator ASO bekend.

“Na 30 jaar Afrika te hebben doorkruist en 10 jaar lang hetzelfde te hebben gedaan in Zuid-Amerika, schrijft de Dakar vanaf 2020 een nieuw hoofdstuk in het Midden-Oosten”, zegt de nieuwe wedstrijdleider David Castera. “Sinds mijn eerste herinneringen en mijn eerste ervaringen met de Dakar, heb ik deze wedstrijd altijd beschouwd als een stap in het onbekende en een reis naar het onbekende. Ik ben er zeker van dat met de verhuis naar Saudi-Arabië hetzelfde gevoel zich meester zal maken van alle deelnemers. Als wedstrijdleider wordt het een uitdaging om met een blanco pagina en oneindig veel mogelijkheden aan deze opdracht te beginnen.”

Donderdag 25 april wordt er in Al Qiqqiya in de buurt van de Saudische hoofdstad Riyad meer toelichting gegeven.

AP
EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk govaerts

    Verkocht voor dollars . einde van een mythisch evenement

  • Patrick Voet

    Brandstof voor een prikje!