D'Ambrosio wordt vierde in Mexico en herovert leidersplaats in Formule E, Vandoorne achttiende

EPA
De 24-jarige Braziliaan Lucas di Grassi (Audi Sport) heeft vandaag in Mexico City de vierde ePrix van het seizoen gewonnen. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) finishte als vierde en heroverde zo de leidersplaats in het Formule E-kampioenschap.

Di Grassi bleef de Portugees Atonio Felix da Costa (BMW Andretti) en de Zwitser Edoardo Mortara (Venturi) respectievelijk 436 en 745 duizendsten voor na een adembenemende slotfase. De Duitser Pascal Wehrlein, ploeggenoot van D'Ambrosio, was op de pole vertrokken en leek naar zijn eerste ePrix-zege op weg, maar kwam in de slotmeters zonder elektriciteit te zitten en viel nog naar de zesde plaats terug. 

Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) haalde voor het eerst de finish van een ePrix, maar deed dat wel pas als achttiende, op 43.425. D'Ambrosio, vierde op 1.159, was zo andermaal beste Belg en heroverde de leidersplaats, die hij na de vorige ePrix, eind januari in Santiago, aan de Brit Sam Bird (Envision) had moeten afstaan. Bird, winnaar in de Chileense hoofdstad, moest in die van Mexico met een negende plaats vrede nemen.
In de stand heeft D'Ambrosio nu zeven punten voor op Da Costa. Bird is op acht punten derde.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Aerts

  Ingrid, zijt ge daar weer met uwe onzin.En als het zo is dat Mercedes al achter hun oren krabt en dat gij dat weet , dan zijt gij toch wel deel van dat team , maar ik dacht het niet!!!dus wat weet gij !!! noegabollen!!!

 • ingrid grieten

  Ilse Dams, in de F1 heeft hij drie jaar de kans gekregen. Maar als er geen talent in zit dan kan het er ook niet uitkomen. Zelfs bij Mercedes beginnen ze al achter hun oren te krabben.

 • Ilse Dams

  kijkt dan naar iets anders hé!! nieuw team nieuwe wagen , ge moet hem de kans geven hé.Hier begint de dezelfde zever als bij F1 waar hij ook niet de kans gekregen heeft met die prullewagen!Ik weet niet dat jullie dat weten maar als de wagen niet bolt , geen prijzen!!!

 • Marcel Bontinck

  Had hier toch minstens de volledige uitslag verwacht maar neen liever vijf bladzijden over Pozuelo.

 • Didier BRIGLIA

  Hij zet zijn lijn door zoals in de F1...hahahahaha.Kerelke stop ermee je bent NIET goed in deze sport.